Chudnij z nami

Umów wizytę



Jak przygotować się do pierwszej wizyty?

1. Dzienniczek żywienia – bardzo proszę, aby przed pierwsza wizytą zapisać rzetelnie swój jadłospis z przynajmniej 3 dni (dwa dni robocze i jeden świąteczny). Pozwoli mi to poznać harmonogram państwa posiłków czy upodobania kulinarne oraz sprawdzić co jest do naprawy a co jest w porządku. Nie chcę też, aby dieta kojarzyła się z jakimś reżimem, więc pozwoli mi to w łagodny sposób zmodyfikować dotychczasowe menu.

2. Wywiad żywieniowy – dostępny na mojej stronie. Osoby, które osobiście do mnie przyjdą, wypełniają go na miejscu. Osoby, chcące kontaktować się ze mną on-line, zapraszam do wypełnienia formularza znajdującego się poniżej.

3. Przygotowanie do badania na analizatorze medycznym.
Podczas pierwszej wizyty, w cenę wliczony jest pomiar na analizatorze In Body 270. Są jednak pewne grupy osób, które okresowo lub stale nie mogą brać udziału w tym badaniu.

Nie bada się również kobiet w ciąży i w czasie miesiączki oraz osób chorych na padaczkę i z wszczepionymi rozrusznikami. Poza wymienionymi wyżej przypadkami, badanie na analizatorze jest zupełnie bezpieczne, nieinwazyjne, bezbolesne a bardzo przydatne w ustaleniu indywidualnej diety.
a) Najlepiej na badanie przyjść na czczo lub 2-3 h po posiłku, najlepiej więc zgłosić się w godzinach porannych lub przychodzić na pomiar o stałej porze.
b) Przyjść po wypróżnieniu.
c) Przed wysiłkiem.
d) Nie bezpośrednio po kąpieli lub prysznicu.
e) Na analizatorze staje się boso, stóp i dłoni nie balsamować ani nie kremować.

Wizyta trwać będzie około godzinę, więc przynajmniej taki czas należy sobie wygenerować na pobyt u mnie.

Wypełnij przed wizytą

Wywiad żywieniowy

Dane klienta

Główny cel wizyty u dietetyka

Aktywność fizyczna, praca, wysiłek

b. duża (zawodowi sportowcy, ciężka fizyczna praca)duża (codzienna aktywność fizyczna, sport amatorski)umiarkowana (średnio aktywny tryb życia, praca umysłowo-fizyczna)lekka (mała aktywność fizyczna, praca przy biurku)b. lekka (osoby leżące, siedzące, nie podejmujące prawie żadnej aktywności)

Nietolerancje, alergie

Dolegliwości ze strony układu pokarmowego

Choroby przewlekłe

Czy były/są stosowane jakieś diety?

Wykonywany zawód

Godziny pracy

Czy w pracy jest możliwość podgrzania posiłków?

W jakich godzinach jest największa ochota na jedzenie?

Czy Klient słodzi potrawy, napoje? Ile i czym?

Używki (kawa, alkohol, tytoń). Które i w jakiej ilości.

KawaAlkoholTytoń

Używane przyprawy

Potrawy/produkty których Klient nie lubi

Potrawy/produkty uwielbiane przez Klienta